Registrering av medelstor förbränningsanläggning, anmälan

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Enligt ”MCP-direktivet” (2015/2193/EU) måste alla medelstora förbränningsanläggningar som förbränner bränsle som inte är avfall och som har en högsta effekt från 1 MW upp till 50 MW vara registrerade. I Sverige är direktivet genomfört i förordning (2018:471) om medelstora förbränningsanläggningar.

Informationen som lämnas ska innehålla en rad uppgifter som hittas i 18 § i förordning (2018:471) om medelstora förbränningsanläggningar. I e-tjänsten ombeds du som verksamhetsutövare att fylla i samtliga uppgifter som ingår i 18 §.

För anläggningar som togs i drift innan den 20 december 2018 gäller registreringen enligt följande:

  • Från och med den 1 januari 2024 för anläggningar med en anläggningseffekt högre än 5 MW
  • Från och med den i januari 2029 för anläggningar med en anläggningseffekt som är högst 5 MW

Logga in
För att använda e-tjänsten loggar du in med ditt BankID. Du som loggar in blir uppgiftslämnare i ärendet. Det finns möjlighet att ange annan kontaktperson. I e-tjänsterna kan du välja att hämta företagsuppgifter ifrån Bolagsverket och Skatteverket, så att du slipper fylla i dem. Du kan också välja att fylla i uppgifter om ditt företag manuellt.
Du kan när som helst under din registrering spara och välja att försätta senare genom att gå in på "Meny" längst upp på sidan och gå vidare till "Min sida".

Följande behövs för e-tjänsten

  • Organisationsnummer
  • BankID

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa