Boklådor för förskola och grundskola, beställning

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Boklådor

I den här tjänsten kan du beställa boklådor till din skolverksamhet inom Mariestads kommun. Har du en tanke med vad du vill att lådan ska innehålla? Ett särskilt tema som ni vill arbeta med, eller kanske bra böcker att läsa tillsammans? I e-tjänsten anger du detta, så plockar vi ihop en låda full med spännande läsning efter bästa förmåga.

Böckerna kommer att registreras på ditt lånekort för skolpersonal. Har du inget så använder du e-tjänsten Låntagaravtal för skolpersonal i Mariestads kommun. Du kan max låna två lådor med böcker. Lånetiden är sex veckor, med möjlighet till omlån.

Vi påbörjar din boklåda snarast och arbetet kan ta upp till två veckor. När den är klar får du ett meddelande om att den finns att hämta.

Du måste ha ett lånekort

Ditt lånekort är personligt. Utan detta lånekort för förskole- och skolpersonal kan du inte låna böcker eller beställa boklådor på biblioteket.

Du som lärare står som ansvarig för lån av böcker till din klass/barngrupp och andra lärare får inte låna i ditt namn. Som ansvarig för de böcker du lånar ingår följande:

  • Du har koll på de böcker och boklådor som lånats och ser till att de lämnas tillbaka i tid.
  • Du är kontaktperson om biblioteket ska påminna om sena lån eller om det uppstår en fråga kring en försvunnen bok.
  • Du är INTE ekonomiskt ansvarig för eventuella skador eller försvunna böcker, det ansvaret ligger på förskola/skolan.
  • Det är viktigt att avsluta skolkortet när du slutar på den aktuella skolan. Om du byter skola inom kommunen så ska du via denna tjänst uppdatera dina uppgifter. Har du böcker kvar på ditt lånekort när du slutar eller byter tjänst så måste dessa återlämnas.

Varje lärare får ha högst 60 lånade böcker på sitt lånekort totalt. Lånetiden är upp till 18 veckor. Förskolan/skolan och läraren har ansvar för böckerna och ser till att dessa lämnas åter i fint skick.

Förskolor och skolor i Mariestad debiteras inte för försenad återlämning. Däremot blir förskolan/skolan ersättningsskyldig om böcker försvinner eller lämnas åter i ett dåligt skick – en bedömning som görs av bibliotekspersonalen. Kostnaden är 100 kr per barnbok, 250 kr för större faktaböcker och 50 kr i administrationsavgift.

Välkommen att boka!

Följande behövs för e-tjänsten

  • BankID

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa