Orosanmälan, barn

LÄS MER

Välkommen till e-tjänsten Orosanmälan vid misstanke eller kännedom om att barn far illa

Om du misstänker att ett barn eller en ungdom i Mariestads kommun far illa kan du kontakta oss på socialtjänsten för att göra en orosanmälan eller för att få rådgivning. Det räcker att du är orolig för ett barn eller en ungdom för att göra en anmälan, dina misstankar behöver inte vara bekräftade men du behöver kunna beskriva din oro. Det är socialtjänstens uppgift att reda ut situationen och avgöra vilket stöd eller skydd som barnet och föräldrarna eventuellt behöver.

Anmälningsskyldig person

Alla som jobbar med barn och ungdomar är skyldiga att anmäla till socialtjänsten om de misstänker att ett barn far illa. Det gäller personal exempelvis i skola, på fritids, inom sjukvården, polisen och kyrkan. En sådan anmälan (anmälare) kan inte vara anonym.

Privatperson

Som privatperson är det frivilligt att anmäla och du kan då vara anonym om du vill det.

Konsultation/rådgivning eller muntlig orosanmälan

Om du vill rådgöra kring barnet ska du inte uppge barnets identitet. Du når mottagningen för barn och unga lättast på telefon vardagar mellan kl 08:00-17:00 (lunchstängt 12:00-13:00) på telefonnummer 0501-75 63 44.

Information innan du påbörjar e-tjänsten

Socialtjänsten i Mariestads kommun läser och handlägger regelbundet alla inkommande ärenden under arbetstid, måndag-torsdag kl 8-16:30, fredagar 8-15:30. Observera att vi stänger kl 15:00 dag före röd dag och under klämdagar.

Om du gör en anmälan efter vår arbetstid kommer vi inte att se din orosanmälan förrän nästkommande arbetsdag.

Utanför kontorstid kan du kontakta socialjouren skaraborg 0500-49 74 21 0500-49 74 22. Vid livshotande situation ring alltid 112.

Har du frågor kan du kontakta Mariestads kommuns växel 0501-75 50 00 måndag-fredag 8- 17:00.

Behandling av personuppgifter

Frågor om e-tjänsten

Fråga om inloggning

Om du vill lämna din orosanmälan anonymt välj att gå vidare utan att logga in.

Om du loggar in så kan vi förifylla frågor med uppgifter vi hämtar från andra system t.ex. skatteverket. Du kan även få återkoppling om ärendets status och notifiering om handläggaren behöver mer information.

Gå vidare utan inloggning

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa