Skolval åk 7

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

För dig som har barn som ska börja i årskurs 7 till hösten

För att kunna börja planeringen av hösten behöver vi nu veta vilken skola som ni vårdnadshavare vill välja som första och andra alternativ för ert barn.

Alla fyller i denna tjänst oavsett val av skola. Om du som vårdnadshavare vill veta mer om skolornas verksamhet är du välkommen att kontakta rektor på respektive skola.

Sekretesskyddade personuppgifter

Om barnet eller vårdnadshavarna har sekretesskyddade personuppgifter kan du inte använda denna e-tjänst, kontakta skolan och be istället om en blankett.

Flerpartssignering 

Vänligen notera att om barnet har två registrerade vårdnadshavare så måste både du som genomför e-tjänsten (vårdnadshavare A) och den andra vårdnadshavaren (vårdnadshavare B) signera detta ärende digitalt med e-legitimation.

Så här går det till:

 1. Efter att du som genomför e-tjänsten är klar och har signerat ärendet så skickas det iväg en flerpartssigneringsförfrågan till den andra vårdnadshavaren i form av e-post och/eller SMS. Vårdnadshavare B får där en länk och blir ombedd att logga in i Mariestad kommuns e-tjänstportal med sin e-legitimation.
   
 2. Efter att vårdnadshavare B har loggat in med sitt e-legitimation kommer denna person in och kan granska inskrivna uppgifter. Om uppgifterna stämmer klickar vårdnadshavare B på "Signera"-knappen, längst ner på granskningssidan.
   
 3. Vårdnadshavare B ska nu signera ärendet med sitt e-legitimation - det blir alltså två (2) BankID-tillfällen; logga in samt signera. Efter att vårdnadshavare B har signerat kan vi börja handlägga ansökan.
   
 4. Klart! Ni kan följa ärendet via "Mina sidor".


Om ni är osäkra på om ett ärende faktiskt har signerats utav båda parter så kan ni gå till "Mina sidor" och kolla vilken status ärendet har.
Har ärendet statusen "Väntar på flerpartssignering" så har den andra vårdnadshavaren inte signerat ärendet; då måste denna person
logga in via utskickad länk eller signera via "Mina sidor" genom att klicka på ärendet och signera.

 

Har du frågor?

Se kontaktuppgifter på denna sida under "Frågor om tjänsten" längst ned på denna sida.

Följande behövs för e-tjänsten

 • E-legitimation
 • Flerpartssignering

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa