Vuxenutbildning, ansökan grund- och gymnasiekurser

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Du söker kurser genom att fylla i ansökan/studieplanen i den här e-tjänsten. På studieplanen skriver du vilka kurser som du önskar läsa. Du kommer att få frågor gällande din utbildningsbakgrund, tidigare yrke- och arbetslivserfarenhet, mål med studier och din studiefinansiering.

Studievägledare

Om du behöver mer information om din studieplan, dina studier eller ansökan, ber vid dig att kontakta studievägledare. De tär alltid bra om du pratar med en studievägledare innan du skickar in din ansökan, för att den ska bli så rätt för dig som möjligt och för att den ska ge dig de förutsättningar som behövs för att nå dina mål.

Du hittar rätt kontaktuppgifter på vår hemsida: https://www.mariestad.se/vuxenutbildning

Studieformer

Vuxenutbildningen erbjuder i huvudsak två studieformer:

  • Lektionsbaserade studier: Innebär att du deltar på schemalagda lektioner
  • Flexibelt studiesätt/"Flex": Innebär att du tillsammans med din lärare gör upp en individuell kursplanering där du själv tar stort eget ansvar för dina studier och här kan kursslut variera. Obligatoriska träffar / provtillfällen /  redovisningstillfällen ingår - då måste du vara på plats på skolan. Hur många träffar som ingår varierar beroende på vilken eller vilka kurser du väljer. 
  • Du som har behov av andra studieformer tar en kontakt med studievägledare för att diskutera behov och möjligheter

Kursutbud

Hittar du inte den kurs du önskar läsa eller behöver för dina mål? Då ber vi dig ta en kontakt med Studievägledare. Mer information finns på https://www.skolverket.se 

Följande behövs för e-tjänsten

  • BankID

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa