Plats på fritidshem, platserbjudande.

LÄS MER

Ditt barn har  fått erbjudande om plats på fritidshem. Logga in på e-tjänsten för att ta del av erbjudandet. 

Om du vill tacka ja: När du accepterar erbjudandet börjar personalen planera för att ditt barn ska börja. Avgift betalas från första inskolningsdagen och i förskott.

Om du vill tacka nej: Då försvinner barnets köplats. Tänk på att det kan vara handläggningstid om du vill ställa ditt barn i kö igen.

Ändrade planer: Om du tackar ja till platsen men sedan ändrar planer och inte längre behöver den, ska platsen sägas upp med 2 månaders uppsägningstid. OBS! Gäller även om barnet inte har börjat.

Inkomst:

Plats på fritidshem är förenat med en avgift som är baserad på hushållets gemensamma bruttoinkomst.  Det är viktigt att du har rätt inkomst registrerad för att få rätt avgift. Den ska registreras i samband med att du accepterar platsen för ditt barn. Finns ingen inkomst registrerad debiteras maxavgift. 

Inkomstanmälan görs på e-tjänsten: Inkomstanmälan och förändring av inkomst för vårdnadshavare med barn inom förskola, fritidshem eller pedagogisk omsorg - Mariestads kommun

Mariestads kommun tillämpar förskottsbetalning vilket innebär att du får första fakturan innan barnet har börjat.

Schema:

Barnets vistelsetider ska registreras i vår lärplattform Infomentor.  Vi vill gärna att barnets tider finns registrerade innan första inskolningsdagen. En länk till hemsidan där det finns mer information  skickas per mail när du tackat ja till barnets plats.

Följande behövs för e-tjänsten

  • Mobilt BankID