Skolgång i grundskola för elever med annan hemkommun, ansökan

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Här kan du som vårdnadshavare ansöka om plats i förskoleklass, grundskola eller anpassad grundskola för elev som är folkbokförd i en annan kommun. 

E-tjänsten är kopplad mot folkbokföringen och kommer att kräva signering av samtliga vårdnadshavare.

Om en ansökan ska skickas in av någon annan än elevens vårdnadshavare kan denna e-tjänst inte användas. Kontakta skoladministratör enligt kontaktuppgifter nedan och be istället om en blankett.

Sekretesskyddade personuppgifter

Om barnet eller vårdnadshavarna har sekretesskyddade personuppgifter kan du inte använda denna e-tjänst, kontakta skoladministratör enligt kontaktuppgifter nedan och be istället om en blankett.

Flerpartssignering 

Vänligen notera att om barnet har två registrerade vårdnadshavare så måste både du som genomför e-tjänsten (vårdnadshavare A) och den andra vårdnadshavaren (vårdnadshavare B) signera detta ärende digitalt med e-legitimation.

Så här går det till:

 1. Efter att du som genomför e-tjänsten är klar och har signerat ärendet så skickas det iväg en flerpartssigneringsförfrågan till den andra vårdnadshavaren i form av e-post och/eller SMS. Vårdnadshavare B får där en länk och blir ombedd att logga in i Mariestad kommuns e-tjänstportal med sin e-legitimation.
   
 2. Efter att vårdnadshavare B har loggat in med sitt e-legitimation kommer denna person in och kan granska inskrivna uppgifter. Om uppgifterna stämmer klickar vårdnadshavare B på "Signera"-knappen, längst ner på granskningssidan.
   
 3. Vårdnadshavare B ska nu signera ärendet med sitt e-legitimation - det blir alltså två (2) BankID-tillfällen; logga in samt signera. Efter att vårdnadshavare B har signerat skapas ärendet upp och hamnar i vårt hanteringssystem.
   
 4. Klart! Ni kan följa ärendet via "Mina sidor".

Om ni är osäkra på om ett ärende faktiskt har signerats utav båda parter så kan ni gå till "Mina sidor" och kolla vilken status ärendet har.
Har ärendet statusen "Väntar på flerpartssignering" så har den andra vårdnadshavaren inte signerat ärendet; då måste denna person logga in via utskickad länk eller signera via "Mina sidor" genom att klicka på ärendet och signera.

Kontaktuppgifter

Skoladministratör för Grangärdets skola, Hasslerörs skola, Högelidsskolan, Lyrestads skola, Ullervads skola: Jessica Bjelkholm, 0501-755274, jessica.bjelkholm@mariestad.se

Skoladministratör för Kvarnstenens skola, Prismaskolan, Tidavads skola, Tunaholmsskolan, Unicaskolan: Lena Toftling, 0501-755567, lena.toftling@mariestad.se

Följande behövs för e-tjänsten

 • e-legitimation

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa