E-böcker & e-ljudböcker

LÄS MER

En e-bok är en bok i elektroniskt format. Du laddar ner e-boken från Internet och läser den på din PC/Mac, handdator eller läsplatta. E-boksamlingen består av skönlitteratur och facklitteratur för både vuxna och barn. Det finns många romaner och facklitteratur av populära och efterfrågade författare.

Biblioteket har två olika format av e-böcker:  e-ljudböcker med enbart ljud och e-böcker med enbart text. 
Nu har det dock blivit lättare att låna på e-böcker med hjälp av den nya appen Libby. I appen kan du söka efter e-böcker, få boktips och låna direkt utan att besöka någon annan hemsida! Dessutom går det att ladda ner boken så att du kan lyssna i offlineläge.
Ladda ner den i AppStore (iOS) eller Google Playbutik (Android). Sen väljer du "Bibliotek Mellansjö" i listan över bibliotek och loggar in med ditt lånekortsnummer och fyrsiffriga pinkod.

Du måste ha ett lånekort på något av biblioteken Bibliotek Mellansjö. 

När du signerar låntagaravtalet samtycker du till att dina låntagaruppgifter hamnar i bibliotekssamarbetet Bibliotek Mellansjös gemensamma och kommunövergripande databas samt att ta del av och följa bibliotekets låneregler och att kontinuerligt uppdatera dig om dem.

 

Följande behövs för e-tjänsten

  • Lånekort
  • Pinkod